• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Gustav Bergman knep en andraplats i världscupsprinten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gustav Bergman knep en andraplats i världscupsprinten. Foto: Bildbyrån

Gustav Bergman tvåa i sprinten i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Bergman, 32, imponerade i världscupsprinten i Tjeckien.

Svensken blev tvåa bakom britten Ralph Street.

– Jag hade egentligen inga svårigheter, säger Bergman till SVT Sport.

Emil Svensk, tvåa i totala världscupen, fick stå över dagens tävling på grund av sjukdom. I stället var det Gustav Bergman som blev bäste svensk med tiden 14.44 på den 4,0 km långa banan med 22 kontroller.

– Otroligt. Superbra jobbat av Gustav, säger SVT Sports expert Josefine Heikka.

Bergman hade ett tag ledningen i tävlingen, och han är själv nöjd med sin insats.

– Det var bra. Jag har gjorde det bra tekniskt hela vägen och jag tror det var det som visade sig i resultatet, säger han.

Ralph Street avslutade dock starkt och övertog ledningen med 14 sekunder – den 32-årige britten säkrade också segern i sprinten.

Andraplatsen ger Bergman 80 poäng i totala världscupen, vilket innebär att han nu är trea bakom ettan Kasper Harlem Fosser och tvåan Matthias Kyburz.

Regborn diskades

Efter en stark avslutning kunde Martin Regborn komma i mål med tiden 14.45 (vilket skulle räckt till en delad tredjeplats), men han blev diskvalificerad då han stämplade vid fel förstakontroll.

– Det är jävligt surt. Det är så få tävlingar i världscupen, så nu blir det svårt att hänga med, säger Regborn och berättar hur misstaget gick till:

– Jag tänkte att någonting var konstigt när jag hade stämplat. Det var lite väl mycket buskar men sen tänkte jag inte så mycket på det. Det är så man inte ska göra. Det är så man sumpar en världscuppallplacering.

SVT sänder världscupen i orientering – se damernas sprint här.

SE MER: Se när Regborn stämplar vid fel kontroll:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Resultat

1) Ralph Street, Storbritannien, 14.3, 2) Gustav Bergman, Sverige, +0.14, 3) Yannik Michiels, Belgien, +0.15.

Övr sv plac topp 15

11) Oskar Andrén, +0.42, 13) Max Peter Bejmer, +0.47.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.