Efter vinst med stor marginal i den fjärde etappen har Tove Alexandersson ett kanonläge inför den avgörande etappen på lördag. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Tove Alexandersson fortsätter briljera i O-ringen

Uppdaterad
Publicerad

Efter två raka andraplatser i O-ringen var Tove Alexandersson tillbaka som etappsegrare. Hon vann den fjärde etappen – 1 minut och 22 sekunder framför schweiziskan Simona Aebersold.

Inför den fjärde etappen i Oskarshamn hade Tove Alexandersson en total ledning på 4 minuter och 42 sekunder till tvåan Hanna Lundberg. Men Lundberg hängde inte med på dagens distans och nu ligger marginalen på drygt åtta minuter inför lördagens jaktstart och avgörande etapp.

– Det känns som en stor ledning, så bara jag gör ett helt okej lopp imorgon borde det räcka, säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

Svensk leder herrklassen

I herrklassen har det blivit jämnare. Emil Svensk som sitter på den totala ledningen fick nöja sig med en femteplats på den fjärde etappen, drygt en och en halv minut efter Anton Johansson, som var snabbast på sträckan.

Svensks totala ledning har därmed krympt till 3.16 minuter inför den sista etappen, till just Anton Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.