Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med Alexander Öhgren: ”Kroppen mådde skit” Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Alexander Öhgren nära att inte komma till start: ”Jag har varit riktigt risig”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Öhgren var länge osäker till spel i Paralympics på grund av sjukdom. Han gjorde ett försök mot spanjoren Eder Rodriguez, 37, men åkte ut direkt i raka set (14-12, 13-11, 11-8).

– Jag har varit riktigt risig, säger han till SVT Sport

Det blev en kort singelturnering för bordtennisspelaren Alexander Öhgren i klassen MS3.

I första set mot spanjoren Rodriguez hade han setbollar, men tappade till 14-12. I andar var svensken istället nära en comeback och sedan förlorade han även det tredje.

Uppladdningen var långt ifrån optimal då Öhgren varit sjuk och var osäker på om han kunde spela eller inte hela vägen tills matchen skulle dra igång.

– Om Alex hade varit kry tror jag det hade sett helt annorlunda ut tror jag, säger SVT:s expert Anna-Carin Ahlquist.

Öhgren berättar själv om dramatiken inför matchen.

– Långa telefonsamtal med viktiga personer som har betytt väldigt mycket har jag haft idag. Till slut löste vi en privat bil som kom fem minuter innan call room. Jag genomförde matchen på ett bra sätt för att inte må bra överhuvudtaget.

35-åringen var med om samma sak på Paralympics i Tokyo 2021. Den gången var han för sjuk för att spela.

– När jag kände samma sak i halsen i förrgår natt så trodde man inte det var sant. Nu har jag genomfört en match i Paralympics, men förutsättningarna har varit dåliga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.