Experten Mikael Fredriksson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Experten Mikael Fredriksson kritisk till upplägget: ”Kunde ha blivit en arrangörskatastrof” Foto: SVT

Experten Mikael Fredrikssons kritik efter linjeloppet: ”Arrangörskatastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Dam- och herrfinalen i linjeloppet avgjordes nästan samtidigt.

Något som SVT:s expert är starkt kritisk mot.

– Det hade kunnat bli en arrangörskatastrof, säger Mikael Fredriksson.

Hör expertens kritik i klippet ovan.

Herrarnas linjelopp drog i gång innan damernas – men eftersom de körde olika långa sträckor blev avgörandet i de båda loppen nästan exakt samtidigt.

Bara sekunder efter att herrloppet avgjorts kom damernas tätklunga in på upploppet.

– Det måste finnas ett bättre sätt att genomföra de här loppen de här loppen på, så att inte både herrarna och damerna störs när det väl ska avgöras.

Beck: ”Får inte göra vårt eget lopp”

Eftersom tv-produktionen följde herrarnas avgörande, snuvades tittarna på damernas. Anna Beck, som låg i en klunga om fyra cyklister, slutade på fjärde plats.

– Vi hörde vi komradion att Anna Beck och japanskan var i ledning. Men vad hände? Helt plötsligt var de fyra på upploppet, det missade vi helt.

Beck säger själv att hon hade tänkt att positionera sig bättre i den sista rondellen, men att möjligheten försvann när männen helt plötsligt körde om damernas tätklunga. men att männen då körde om damernas tätklunga.

– Vad ska jag säga om det. Det är ju som det är, men det är inte så kul när vi inte får göra vårt eget lopp, säger Beck till SVT Sport.

Vann tävlingen gjorde japanskan Keiko Sugiura (1.38,48). Silvret tog Flurina Rigling från Schweiz och Clara Brown knep bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.