Den tidigare landslagsstjärnan Daniel Rickardsson tar över som förbundskapten för paralandslaget i skidor och skidskytte. Foto: Bildbyrån

Rickardsson blir förbundskapten för paralandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare skidstjärnan Daniel Rickardsson tar över som förbundskapten för paralandslaget i skidor och skidskytte.

– Det finns få personer i Sverige som besitter Daniels kompetens, säger Niclas Grön, chef för Svenska parasportförbundets elitverksamhet.

Daniel Rickardsson har skrivit på ett ettårskontrakt med parasportförbundet och kommer dela på uppdraget med Nina Jonsson.

– Det här blir en helt annan roll där jag ska utveckla hela laget. Parasport har en extra dimension som jag tycker är spännande då varje individ har särskilda förutsättningar, säger Rickardsson och fortsätter:

– Det gör att du som ledare behöver vara kreativ och tänka i nya banor. Vi kommer jobba hårt för att hitta vägar för varje enskild aktiv som optimerar deras potential.

Förbundskapten för dubbla landslag

Den dubble OS-guldmedaljören kommer i och med det nya uppdraget vara förbundskapten för två landslag. I juni presenterades Rickardsson som förbundskapten för juniorlandslaget i skidskytte.

– I juniorlandslaget har jag en mer utpräglad tränarroll medan den i paralandslaget är mer omfattande och övergripande. Jag kommer ta med mig bra saker från båda landslagen och ser en stor fördel i att kombinera de här rollerna, säger han.

ARKIV: Rickardsson om  nya uppdraget som tränare i skidskyttelandslaget (23-06-01)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör svenske längdskidsikonen Daniel Richardsson berätta om sitt nya uppdrag. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.