Zebastian Modin vann igen i Vuokatti. Foto: Svenska Parasportförbundet

Zebastian Modin visar storform inför hemma-VM

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin vann 10 km klassiskt med över två minuters marginal. Därmed tog paraskidåkaren tre av tre vinster i världscuppremiären och visar god form inför kommande hemma-VM.

Zebastian Modin tog tre medaljer i Paralympics förra säsongen och har inlett den här säsongen på ett bra sätt. Under onsdagen vann han 10 km klassiskt i Vuokatti i Finland på tiden 29.08,8. Han var över två minuter före tvåan Inkki Inola från Finland och trea blev norske Thomas Oxaal.

Därmed tog han tre av tre vinster i världscuppremiären. Det här var Zebastian Modins sista världscuptävling inför hemma-VM som avgörs i Östersund i slutet av januari.

Ny seger för Ebba Årsjö

Ebba Årsjö inledde säsongen med att vinna i storslalom och sedan ta tre raka segrar i slalom. Nu har parastjärnan även segrat i super-G då hon vann världscuptävlingen i Steinach am Brenner i Österrike.

Ebba Årsjö vann på tiden 1.08,55 före tyska duon Anna-Maria Rieder som var 1,88 efter medan Andrea Rothfuss kom trea, 3,43 efter.

För Ebba Årsjö väntar fler tävlingar de kommande dagar, även för henne är det här sista världscuptävlingen innan VM i Spanien som avgörs i slutet av januari.

ARKIV: Här hyllas OS-medaljören Zebastian Modin (15 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.