Glädjebeskedet: Världscupen körs i Idre

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen föreslår undantag från inreseförbudet vilket betyder att elitidrottare välkomnas till Sverige och internationella tävlingar kan därför genomföras.

Det gläder svenska puckelpistlandslaget som ska arrangera tävlingar i närtid.

– Det här känns verkligen jättebra, säger Anders Olofsson, sportchef i puckelpistlandslaget.

Att internationella tävlingar kommer kunna genomföras i Sverige tas emot med glädje. Bland annat från puckelpistlandslaget som ska arrangera en internationell tävling i november samt världscupen i Idre 11-13 december.

– Det här känns ju verkligen jättebra. Vi ser fram emot det, säger Anders Olofsson, sportchef i puckelpistlandslaget.

Under den senaste tiden har Anders Olofssons stab tittat på Internationella skidförbundets nya regler baserat på corona som säger att de sex största nationerna från förra säsongen, där Sverige ingår, ska kunna genomföra en tävling, men med vissa undantag.

”Trist utan de bästa”

– Samtidigt hade det känns väldigt ihåligt att ha en världscup utan USA, Kazakstan, Australien och så vidare, som ju faktiskt är bland de bästa nationerna i världen. Vi är väldigt glada, säger Anders Olofsson.

KLIPP:  Svenske doldisen knep första pallplatsen i karriären -  ”Superkul!” (07 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.