Oliver Solberg har det motigt i Estland. Foto: Hyundai Motorsport

Mardrömsstart för Oliver Solberg

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg hoppades på ”något bra” i VM-rallyt i Estland. Resultatet efter morgonens fyra sträckor: tia och sist av WRC-bilarna som är kvar i tävlingen. 20-åringen är 1.35 min bakom ledande walesaren Elfyn Evans.

– Jag har provat allt jag kan men farten är inte där, säger Oliver till wrc.com.

Det blev en riktig mardrömsstart för Hyundaiföraren som klagat över att han saknar grepp i bilen. På fjärde sträckan spann Solberg och dessutom stannade bilen kort vid ett vägbyte.

– Jag har inget självförtroende, suckade en frustrerad Oliver vid sträckmålet till Seb Marshall, som tidigare bl.a varit kartläsare åt Oliver.

Vad kan du göra för att hitta självförtroende i bilen?

– Vi måste förstå vad som händer och få en god lunch nu. Jag vet ärligt talat inte men vi får försöka komma tillbaka.

Elfyn Evans dominerade förmiddagen med fyra raka sträcksegrar. Toyotaföraren är 18,7 sekunder före överlägsne VM-ledaren och stallkamraten Kalle Rovanperä, Finland. Trea ligger hemmafavoriten Ott Tänak, 22,5 sekunder bakom Evans. Tänak fick tio sekunders tidstillägg för att han inte använt bilens eldrift på en transportsträcka under gårdagens inledning av tävlingen.

Fyra sträckor återstår av den första etappen. SVT sänder från fyra sträckor med start i morgon lördag 09.45 i SVT2/play.

KLIPP: Hoppfull Solberg inför Estlands VM-rally (14 juli 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.