Oliver Solberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Solberg och Elliot Edmondson vann lettiska VM-rallyt. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Oliver Solberg går upp i ledning i rally-VM i WRC2-klassen

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg imponerade i rally-VM i WRC2-klassen. Värmlänningen var överlägsen i Lettland och vann med över halvminuten, med det går han upp i ledning i totalen.

– Lite känslosamt, säger Solberg i TV4 Plays sändning.

Oliver Solberg tillsammans med kartläsaren Elliott Edmondson dominerade i stort sett från start till mål under rally-VM i WRC2-klassen. De tar nu ledningen i totalen också.

– En fantastisk känsla att äntligen få vinna igen, det är lite känslosamt. Det har varit några tuffa rallys men bilen har funkat bra hela helgen, säger Solberg i TV4 Plays sändning.

Duon vann 12 av 20 sträckor i Lettland och går nu upp i totalledning i sin klass. De var aldrig sämre än trea på sträckorna de inte vann.

Solberg inledde VM-tävlingen så perfekt som han bara kunde och vann samtliga sju första sträckorna. Något som sedan bäddade för en stabil vinst med 37,4 sekunder över finländska Mikko Heikkilä och Kristian Temonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.