Timmy Hansen kraschade i rallycross-VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Timmy Hansens krasch i rallycross-VM Foto: SVT

Timmy Hansen i dramatisk krasch när Johan Kristoffersson vann igen

Uppdaterad
Publicerad

Timmy Hansen var inblandad i en dramatisk krasch vid finalen av Portugals VM-deltävling.

Samtidigt tog Johan Kristoffersson säsongens femte seger och ett stort kliv mot en sjunde VM-titel.

Det blev en spännande final i VM-klassen där finländaren Niclas Grönholm startade i pole position före Kevin Hansen och Johan Kristoffersson.

Grönholm behöll ledningen över det första varvet tätt följd av Kristoffersson och Timmy Hansen. Men på start- och målrakan in på det andra varvet kom Hansen för långt ut och körde in i däckbarriären i hög hastighet.

– Jag tror inte han ser murkanten. Han kommer för långt ut och rätt i muren, säger SVT:s expertkommentator Jonas Kruse.

Hansen kunde kliva ur sin bil tillsynes oskadd när finalen var avklarad.

”Timmy mår bra, kraftig smäll på grund att han inte såg något i dammet”, skriver Kenneth Hansen, teamchef och pappa i ett sms till SVT.

Finalen gick sedan i svensk favör till slut.

Johan Kristoffersson vann femte tävlingen för säsongen

Johan Kristoffersson, vars bil skadades rejält i semifinalen, lyckades ta in nödvändig tid på Niclas Grönholm och när finländaren tog sitt jokervarv smet värmlänningen förbi. Kristoffersson tog därmed sig femte seger för säsongen och med tre deltävlingar kvar att köra har han ena handen på sin sjunde VM-pokal.

Efteråt tackade Kristoffersson sina mekaniker som fick ordning på bilen till finalen.

– De är helt råa och älskar verkligen att vara med i fighten. De har ordning på allt och bara kastar sig över bilen för att byta grejer. Därför är det så kul att kunna betala tillbaka med en bra final, säger han i ett pressmeddelande.

Kristoffersson leder mästerskapet med 48 poäng före Kevin Hansen som är ny tvåa. Trea är Niclas Grönholm, 54 poäng bakom Kristoffersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.