Douglas Lindelöw, 30, lämnar Sverige för Belgien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Douglas Lindelöw lämnar Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Gården i Hörby har sålts.

Nu fortsätter Douglas Lindelöw satsningen utomlands – närmare bestämt i Belgien.

”Jag lämnar gården med blandade känslor”, skriver 30-åringen på Instagram.

Hoppryttaren Douglas Lindelöw har stått för flera fina resultat i år, däribland en andra plats när Global Champions Tour gick av stapeln i Stockholm tidigare i sommar.

Han var också ett av namnen i förbundskapten Henrik Ankarcronas OS-trupp, men Lindelöw valde – tillsammans med Casquo Blues ägare – att tacka nej.

Mitt under pågående mästerskap har Douglas Lindelöw i stället andra planer. Under torsdagen bekräftade Runtunabördige Lindelöw att han lämnar Sverige.

”Stor möjlighet”

”Spännande tid och stor omställning framöver! Vår gård i Sverige är såld och vi ska flytta till Belgien. Jag lämnar gården, som jag växte upp på och där jag blev den ryttare och person jag är i dag, med blandade känslor. Å andra sidan ser jag det som en stor möjlighet, och man utvecklas inte om man står still”, skriver Lindelöw i ett Instagraminlägg.

Stall Fulltofta i Hörby, som han har drivit tillsammans med sin mamma tillika tränare Agneta Lindelöw, har legat ute till försäljning sedan juni 2020 och nu är den alltså såld.

Flytten till belgiska Liege kommer också att stärka samarbetet med Stall Zet, som drivs av travtränaren Daniel Redén, menar Lindelöw.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.