Foto: Bildbyrån.

Fredricson vann GP-tävling i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

När Sverigeeliten – med bland andra tre OS-ryttare – gjorde upp om segern i Volkswagen Grand Prix i Jönköping så var OS-silvermedaljören Peder Fredricson starkast. ”När jag åkte hit trodde jag inte att jag skulle vinna”, säger Fredricson som försvarade sin titel.

Henrik Ankarcrona blir förbundskapten för det svenska landslaget den 1 november. I kväll gav han två senaste OS-silvermedaljörerna i hoppning, Rolf-Göran Bengtsson (2008) och Peder Fredricson (2016), en rejäl utmaning i prestigetävlingen i Jönköping.

Fjolårssegraren, Peder Fredricson, gav den tämligen omeriterade hästen Zaloubet förtroende när silverkompanjonen All In repar sig från operation och de vann den prestigefyllda tävlingen efter dubbelnollor och tiden 40.11.

– När jag åkte hit trodde jag inte att jag skulle vinna, så jag är väldigt glad”, säger Fredricson till SVT Sport.

– Det är bra startfält här, och det är alltid kul när det är bra ryttare och bra hästar, fortsätter han.

Falsterbovinnaren Rolf-Göran Bengtsson blev tvåa – och trea bland Sverigeeliten: den tillträdande förbundskaptenen Henrik Ankarcrona och hästen Vincero.

Se intervjun i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.