• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Louise Etzner Jakobsson har fått en ny häst. Foto: Bildbyrån

Glädjebeskedet – ny häst till Louise Etzner Jakobsson

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsryttaren Louise Etzner Jakobsson har varit utan häst ett år före Paralympics. Men nu har Sveriges bästa paradressyrryttare fått en ny häst och kan nu satsa fullt ut mot Tokyo.

– Det är som en saga. Men en verklig saga, säger hon till Svenska ridsportförbundet.

På hästen Zernard tog Louise Etzner Jakobsson två brons i Paralympics 2016. I Tokyo den här sommaren var det tänkt att bli deras sista mästerskap tillsammans. Men när Paralympics flyttades fram ett år tyckte ägaren att hästen var för gammal – och hon har varit utan häst ett år före Paralympics nästa sommar.

Men nu har Etzner Jakobsson hittat en ny häst i nioåriga Goldstrike B.J. Det efter att vännen Sofia Ridderstad köpte hästen och skrev in Louise Etzner Jakobsson som ägare.

– Sofia visste precis hur mycket hästarna och ridningen betydde för mig. Och hon ville hjälpa mig att satsa vidare, så hon sa ’”jag köper en häst till dig”. Så att jag aldrig ska behöva bli av med honom. Tänk att det finns människor som gör en sådan sak för någon annan, säger Louise Etzner Jakobsson till Svenska ridsportförbundet. 

Behöver kvala

Ekipaget behöver också kvala tillsammans för att vara aktuella för Paralympics i Tokyo 2021.

– Det är internationella tävlingar planerade på Blue Hors i Danmark vecka åtta, så då vill jag ha med Goldie. I övrigt är det ganska svårt att planera just nu eftersom vi inte vet hur säsongen kommer att se ut.

– Det känns så roligt och inspirerande med den här hästen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.