Ridsport

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se olyckliga situationen i spelaren ovan. Foto: SVT

Irlands Conor Swail faller handlöst i vattnet: ”Vilken dramatik”

Uppdaterad
Publicerad

Irlands Conor Swail behövde sätta en felfri runda för att hålla Irland kvar i nationshoppningen i Falsterbo Horse Show.

Men istället blev det tvärstopp på vattengraven.

– Det var extraordinärt, säger SVT:s kommentator AnnaMaria Fredholm.

Hästen Casturano var inte med på noterna när Swail försökte rida på mot vattnet. Istället slog valacken på bromsen, tvärnitade och kastade sin ryttare rakt ner i vattnet.

– Ett vattendopp! Han tog ett bad. Det är inte ofta man ser det. Vilken tur att han inte slår sig där på kanten, säger AnnaMaria Fredholm.

– Vilken dramatik. När hästen hoppat bra på vattnet första gången är det sällan så att man ser att de slår av, säger expertkommentatorn Lotta Björe.

Swail satt kvar, men kom snabbt på fötter när Casturano tappade tränset och började galoppera runt inne på den stora gräsbanan. Till slut kunde han dock fångas in och ledas av banan.

– I första rundan hoppade han högt över vattnet och uppenbarligen skrämde det honom lite, säger Conor Swail till SVT Sport.

– Han är okej nu, vi ska kolla honom. Han drog av sig en sko.

Se dramatiken i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.