Irma Karlsson debuterar i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen vann Stephanie Holmén sin första världscupseger i hoppning. Nu debuterar nästa unga svenska hopptalang i världscupen. 24-åriga Irma Karlsson från Hörby gör premiär i Bordeaux.

– Det känns nervöst och väldigt spännande, jag är väldigt glad för den här chansen, säger Irma Karlsson till ridsport.se

Irma Karlsson tillhör landets mest lovande ryttare. Hon är regerande svensk mästare utomhus, och har under hösten tagit flera fina placeringar i GP-sammahang. I Stockholms GP var hon fyra mot starkt motstånd. 2014 vann hon EM-guld för young riders i Arezzo, Italien.

Nu får hon chansen att visa hon kan mot de allra bästa, av förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.  Tillsammans med de andra svenska stjärnorna.

– Hon presterar konstant på en väldigt hög nivå. Hon gör en bra satsning och är en av dem som står och knackar på dörren, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till ridsport.se, om varför han väljer att ge Irma chansen.

Irma Karlsson tar med sig hästarna Chacconu, Ida van de Bisschop och Balahe till Bordeaux.

SVT sänder direkt från Bordeaux under lördagen klockan 20.25 i SVT Play och på svtsport.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.