Irma Karlsson och Wireina Foto: Bildbyrån

Irma Karlsson gör VC-debut i Bordeaux

Uppdaterad
Publicerad

När världscuphoppningen i Bordeaux, Frankrike, avgörs i helgen är det Irma Karlsson som kommer att representera Sverige.

Det blir världscuppremiär för Karlsson.

– Det känns nervöst och väldigt spännande. Jag är jätteglad att jag får chansen, säger hon till ridsport.se.

Irma Karlsson har flera framgångar bakom sig. 2014 tog hon EM-guld för Young riders i Arezzo, hon är regerande svensk mästare utomhus och i Stockholm Grand Prix i Friends blev hon fyra.

Nu aspirerar hon på en plats i landslaget.

– Hon presterar konstant på en väldigt hög nivå. Hon gör en bra satsning och är en av dem som står och knackar på dörren, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till ridsport.se.

”Vill rida i Göteborg”

Karlsson har med sig Chacconu, Ida van de Bisschop och Balahe till Bordeaux och hoppas att hennes resultat ska leda till fler möjligheter.

– Jag vill gärna rida i Göteborg. Och så är jag väldigt intresserad av att rida laghoppningar i sommar. Men det beror såklart på hur jag sköter mig fram till dess, säger hon.

Världscuphoppningen i Bordeaux sänds direkt i SVT Play 20.25 på lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.