Lotta Björe förvånas över von Eckermanns ”ryttarmisstag”. Foto: Bildbyrån

Lotta Björe efter von Eckermanns miss: ”Dåliga beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann misslyckades i OS-finalen i hoppning där han ramlade av sin häst King Edward.

SVT:s expert Lotta Björe var förvånad.

– Det är sällan man ser en sån här ryttarmiss av Henrik, jag vet inte ens om jag sett det hos honom tidigare, säger hon.

Lotta Björe menar att banan i finalen passade ekipaget perfekt. Men hon beskriver von Eckermanns insats som svajig, både i kvalet i går och i finalen i dag.

Missen, där Henrik von Eckermann ramlade av sin häst, kom efter att han omvärderade sitt beslut kring antal språng. Misslyckandet för världsettan tror hon kan bero på att pressen blivit stor.

OS i Paris 2024

– Han har varit så bra under så många mästerskap och nu har det byggts upp mycket press. Han vill göra hästen rättvisa och visa att det är världens bästa häst. Han fattar dåliga beslut och situationen blir omöjlig. Jag vet inte om han kanske ville för mycket.

Sverige vann guld i lagtävlingen i Tokyo senast men i detta mästerskap missade de medalj i lagtävlingen och kammade noll även individuellt.

– En stor besvikelse är det. Vi hade såklart hoppats och trott på mer. De har varit så outstanding bra i många år. Det blev verkligen luften ur i detta mästerskap.

Missa inte OS-magasinet i kväll klockan 22.05 – med dagens höjdpunkter och analyser.

KLIPP: Henrik von Eckermanns tankar efter mardrömsfinalen:

Henrik von Eckermann

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik von Eckermann bedrövad: ”Mitt fel”. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet