Douglas Lindelöw. Foto: Bildbyrån

Lindelöws tvärvändning: Behåller EM-hästen Zacramento

Uppdaterad
Publicerad

Douglas Lindelöws EM-häst var till salu, sedan i princip såld. Nu pekar dock det mesta på att hästen blir kvar i stallet ett tag till. Då hoppas Lindelöw att en världscupfinal i Göteborg kan bli verklighet.

– Sen gäller det att man får några tävlingar och det är inte så lätt, säger han till SVT Sport.

Inför VM i september blev det känt att Douglas Lindelöws EM-häst Zacramento var till salu och därför inte var tillgänglig för VM. Ekipaget gjorde sin senaste start i världscupen i oktober, då de vann, och det lät så sent som i december som att det var den sista starten tillsammans.

Men nu har allt förändrats.

– Han var såld egentligen, det var egentligen bara betalning kvar men i sista sekund ändrade sig köparen av någon anledning. Det är lite synd att det drog ut på tiden men han står kvar och jag har pratat med Henrik (förbundskaptenen) om att göra en plan. Den ska börja tävla igen, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Nu handlar det istället om att göra en plan, tillsammans med förbundskaptenen Henrik Ankarcrona, för att komma ut på de största tävlingarna igen.

– Den gör sig väldigt bra på högsta nivån, då tycker jag att den ska tävla där. Annars finns det inget intresse för mig eller ägaren, säger Lindelöw.

Förs diskussioner

Att hästen blir kvar fram till finalen som går i Göteborg i april är ingen omöjlighet.

– Den diskussionen förs också med hästägaren. Det kan möjligtvis sträcka sig dit, det är en pågende diskussion, säger Douglas Lindelöw.

Lindelöw, som alltså vann inledningen i världscupen, står på 20 poäng. Trots att han inte tävlat Zacramento sedan oktober utesluter han inte att de ska kunna ta sig till finalen.

– Det är absolut möjligt, sen gäller det att man får några tävlingar och det är inte så lätt för förbundskaptenen heller som gjort en plan utan mig inräknat. Men jag har ett bra läge. Kapacitet och möjlighet finns.

Ingen tävling planerad

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona säger så här om världscupplanerna framöver:

– Jag har många ekipage som jag måste ta hänsyn till. Den planen som är lagd går vi inte in och ändrar. Sedan när saker och ting förändras får vi se vad som kan ändras.

Finns det någon världscuptävling där Douglas är planerad att rida?

– Nej.

Douglas Lindelöw har ingen tävling inplanerad med Zacramento i dagsläget, men säger att hästen bara behöver några mindre tävlingar för att vara igång igen.

– Det är snabbt ordnat. Det är en väldigt bra häst och vi är väldigt samspelta. Samtidigt är jag mån om att göra det bästa för min hästägare. Det är någonstans deras vilja som är störst för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.