Nytt rekord för Patrik Kittel i EM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev tyskt, tyskt och återigen tyskt i toppen när medaljer delades ut i küren på ridsport-EM.

För svensk del gick det bäst för Patrik Kittel, som var uppe över 80 procent och satte nytt personligt rekord med Well Done de la Roche.

– Det är en väldigt stor grej att gå över 80 procent, säger han till SVT Sport.

Återigen var det tyskarnas dag på banan – och det var dressyr på allra högsta nivå.

Isabell Werth tog hand om guldet med 90.875 procent, Dorothee Scheider tog silver på 90.561 procent och Jessica von Bredow-Werndl brons på 89.107 och alla tre medaljörer satte personligt rekord.

– Hästen är helt fantastiskt. Du vet att det alltid finns något mer som är möjligt att uppnå med henne. Det är overkligt, säger Isabell Werth.

För svensk del var Patrik Kittel och Well Done de la Roche återigen bäst av svenskarna. Ekipaget slog också till med personbästa, 82.296 procent, och en åttondeplats.

– Jag är väldigt nöjd, hon har varit jättekänslig i kür innan och har aldrig varit över 80 innan. Väldigt, väldigt nöjd med hästen. På en så ung häst som är så orutinerad är det en väldigt stor grej att gå över 80 procent. Det måste man vara tacksam över, säger Kittel till SVT Sport.

Therese Nilshagen och Dante Weltino fick 78,946 procent och slutade elva.

Juliette Ramel, som debuterade i kür på mästerskap, fick 74.346 procent och slutade på plats 13.

– Jag har inte ridit kür på länge med honom, han har varit väldigt spänd. Han var mycket bättre men väldigt i gasen. Han ligger på alldeles för mycket då. I slutet gjorde jag lite stora piruetter för att inte sätta för mycket press på honom, säger hon till SVT Sport.

– Ju längre in i programmet jag kom, desto mer slappnade han av. Egentligen är han en häst som är väldigt fokuserad på mig, men när jag kom in i dag var det lite ”uo-oh”

Hör Patrik Kittel i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.