Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Kittel vann küren. Foto: Bildbyrån

Patrik Kittel tog hem küren på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel levererade framför hemmapubliken på Falsterbo Horse Show. Tillsammans med Touchdown tog mångåriga landslagsryttaren hem segern med 85,905 procent.

När küren avgjordes i Falsterbo på söndagen satte Patrik Kittel och Touchdown personbästa med 85,905 procent.

– Vilket program han gör, vilken avslutning. Så fint, säger SVT:s expertkommentator Gunilla Byström.

De höga poängen innebar att Kittel var och nosade på det svenska rekordet på 86,115 procent – som han själv innehar (med hästen Well Done de La Roche).

– Det var lite roligt för vi pratade om personbästa innan och nu satte jag personbästa i küren med Touchdown. Jag har svenska rekordet på 86, hade en domare på 88 och ja det är riktig världsklass, säger han till SVT Sport.

”Idag var en sån”

Själv beskriver han det som det bästa han någonsin ridit.

– Jag tyckte jag kom tillbaka, satt tillbaka, lyssnade på musiken, njöt av solen och Falsterbo. Jag har ändå ridit en tusen grand prix:er, sådana här ritter får man kanske fem i sitt liv och idag var en sån.

– Det känns som att ingenting annat finns än du och hästen, så kan man beskriva det. Det är ett samspel jag önskar alla. Jag har bara haft känslan en gång innan och det var när min dotter föddes, ungefär så.

I slutet av augusti väntar ett EM.

– Med de här poängen är du med och slåss på ett EM riktigt högt upp, säger Patrik Kittel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.