Peder Fredricson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Peder Fredricsons mardrömsrunda i spelaren ovan. Foto: Kanal 5/Max

Peder Fredricsons misslyckade runda höll på att kosta finalplats

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson hade en vägran och kom i mål på 17 fel när kvalet i lagtävlingen avgjordes under dagen. Det höll på att kosta en finalplats för laget som har ett guld att försvara från Tokyo.

– Man är alltid lite omskakad när något sådant här händer, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Tack vare Rolf-Göran Bengtssons och Henrik von Eckermanns felfria ridningar med noll fel räckte det till final som ett av tio lag. Laget slutade åtta i kvalet.

Till slut kom det upp ett stort Q som kunde bekräfta den svenska finalplatsen på den officiella resultatlistan.

OS i Paris 2024

von Eckermanns häst King Edward råkade trampa av sin egen sko på högra framhoven, så det fanns viss dramatik även i den hoppningen.

I finalen stryks resultaten från kvalet och man börjar om på noll. Det påverkar dock startordningen.

– Å ena sidan är det en bra tävling för att vi börjar om på noll i morgon igen. Det enda viktiga idag var att vi tog oss vidare till final och det har vi gjort. Sedan å andra sidan är man alltid lite omskakad när något sådant här händer som det gjorde för mig idag, säger Peder Fredricson till SVT Sport efter tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet