Peder Fredricson satsar i höst på världscupen. Foto: TT.

Ankarcrona vill ha pallplats i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona tror på framgångar i höst i världscupen.

Det ska Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw ordna.

– Jag hoppas att vi kan nå pallen även den här säsongen, säger Ankarcrona till svenska ridsportförbundets hemsida.

De svenska ryttarna har smält framgångarna från EM i Göteborg och tar i stället sikte mot världscupen i höst med start den 15 oktober i Oslo. Henrik von Eckermann har ett brons att försvara från finalen senast i Omaha, samtidigt som målet är att både Fredricson och Lindelöw också ska ta sig till finalen i april i Paris.

– Det är de här tre ryttarna vi kommer att satsa på i första hand. Jag tror att de alla tre har en god chans att göra bra resultat under säsongen, säger Ankarcrona.

”Ska plocka poäng till en finalplats”

EM-guldmedaljören Peder Fredricson är inte mätt efter framgångarna i Göteborg. Han vill ta sig till finalen i Frankrike.

– Mitt mål är att försöka rida varje omgång så bra som möjligt och plocka poäng som räcker till en finalplats, säger han.

Svenskar i alla världscuptävlingar

Sverige kommer inte bara att vara representerat av Fredricson, von Eckermann och Lindelöw i tävlingarna. I och med att Sverige arrangerar Gothenburg Horse Show, så tilldelas landslaget en startplats i varje världscupkval, samtidigt som landslaget kan få ytterligare en plats till vårens tävlingar, om en svensk är topp-tio på världsrankingen den 30 november.

– I vissa fall, som i Oslo och Helsingfors, har vi fått extra startplatser. Det innebär att både Peder Fredricson och Douglas Lindelöw rider i Oslo. Dessutom har Angelie von Essen fått en extra plats, berättar Ankarcrona och fortsätter:

– Det är mycket tack vare världscupen som vi har möjligheten att även under vintersäsongen etablera ryttare och hästar på den absolut högsta nivån.

SVT sänder alla tävlingar i världscupen.

Världscupen i hoppning 2017/2018

Oslo, Norge 15 oktober – Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Angelie von Essen Helsingfors, Finland 22 oktober – Peder Fredricson, Henrik von Eckermann

Verona, Italien 29 oktober – Douglas Lindelöw

Lyon, Frankrike 5 november

Stuttgart, Tyskland 19 november

Madrid, Spanien 25 november

La Coruña, Spanien 10 december

London Olympia, Storbritannien 17 december

Mechelen, Belgien 30 december

Leipzig, Tyskland 21 januari

Zürich, Schweiz 28 januari

Bordeaux, Frankrike 3 februari

Gothenburg Horse Show, Sverige 25 februari

Final: Paris, Frankrike 10-15 april

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.