Sverige missar medalj i OS-laghoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska hopplandslaget missar inte bara att försvara sitt guld – de missar till och med medalj. Alla tre ekipagen stod för varsin rivning.

– Helt enkelt mitt fel, ska inte hända, säger en kritisk Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Sverige skulle försvara sitt guld från OS i Tokyo. En rockad hade gjorts, Malin Baryard-Johnsson fick agera reserv till fördel för veteranen Rolf Göran Bengtsson.

– Jag förstod inte vad som hände, jag tyckte att jag hade honom igång. Han vred kroppen lite på sidan, det är en väldigt försiktig häst, säger Bengtsson till SVT Sport.

OS i Paris 2024

Först rev världsettan Henrik von Eckermann på King Edward, sen rev Rolf Göran Bengtsson på Zuccero HV och slutligen även Peder Fredricson på Catch me not S. Med tre rivningar och tolv fel blir det inga medaljer och sluttiden skrevs 229,76 sekunder.

– Jävligt surt. Hästen hoppade fantastiskt. Finns ingenting att skylla på, helt enkelt mitt fel, det är dåligt, ska inte hända, säger von Eckermann.

Fredricson: ”En stor besvikelse”

Sverige slutade sexa av nio nationer där Mexiko ströks då en av hästarna tvingades dras ur till följd av veterinärorsaker. Guldet knep Storbritannien, som vinner för tredje gången i historien (senast 2012 i London), USA blev silvermedaljör.

– Det var inte riktigt det här vi hade hoppats på. En stor besvikelse, vi kom hit med höga målsättningar, säger Fredricson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Peder Fredricsons besvikelse efter medaljmissen: ”Vi skulle gjort det bättre” Foto: Pontus Lundahl/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet