Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wilma Hellström blev sexa på hoppningen i Leipzig. Foto: SVT

Tangerat personbästa av Hellström i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Wilma Hellström slutade sexa i världscuphoppningen i Leipzig, tangerat personbästa för svenskan som avancerar mot en säkrad finalplats.

– Det är nästan lite overkligt så jämn som hon har varit alla de här omgångarna, säger Hellström till SVT Sport .

Wilma Hellström världscupdebuterade i höstas i Lyon & slog då direkt till med en sjätteplats och har sedan dess tagit sig till omhoppning i alla sina världscupstarter.  En imponerande insats av Hellström och hennes 12-åriga sto Cicci.

– Jag känner ju Cicci så väl och jag vet ju att hon kan. Vi bara mest njuter av att vara på tävling hon och jag, säger Wilma Hellström till SVT Sport efter dagens sjätteplats.

Tolv ekipage gick till omhoppning i tyska Leipzig. Väl i omhoppningen var Hellström och Cicci ett av sex dubbelt felfria ekipage med en tid som räckte till sjätteplats.

Avancerar i totalen

Ett resultat som gav 11 nya världscuppoäng till Hellström som avancerade till en niondeplats i VC-totalen som toppas av Henrik von Eckermann. Hellström har nu 41 poäng totalt och stormar mot en världscupfinal i Omaha i vår. Omkring 40 poäng brukar nämligen räcka för att vara bland de 18 bästa europeiska ryttarna som får starta i finalen.

Tre deltävlingar, däribland världscupen i Göteborg, återstår innan finalfältet står klart.

Startfältets andra svenska ekipage, Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele, hade fyra fel i grundomgången och slutade på 16:e plats, med en ny världscuppoäng. Totalt har Angelica nu 21 världscuppoäng.

Se Wilma Hellströms grundomgång och omhoppning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.