Malin Baryard-Johnsson har haft en strålande tävling hittills i London. Alla tre hästarna som hon har med sig till Olympia har levererat och efter att ha varit placerad i sex klasser toppar Malin Baryard Johnsson, med stor marginal, tabellen för Leading Rider.
– Det har varit fantastiskt, alla tre hästarna (Cue Channa, Second Chance och Indiana) har varit galet fina, så det är superkul, säger en leende Malin Baryard Johnsson till SVT Sport.
OS-hästen i världscupen
Malin Baryard-Johnsson och H&M Cue Channa inledde de årliga jultävlingarna i Storbritannien med en tredjeplats i Olympias 1,55-hoppning i torsdags och följde sen upp det med en fjärdeplats i fredagens 1:60 klass. Fina resultat för stoet som gjorde tävlingscomeback under Sweden International Horse show, efter att ha vilat efter OS i Rio i somras.
– Hon har varit strålande, det här är ju faktiskt andra tävlingen som jag tävlar på henne och rider lite fort, och nu har hon ju ridit galet fort ett par gånger. Jag vet inte, det kan straffa sig inför i morgon (läs idag) men som sagt hon är i superform, säger Malin Baryard Johnsson till SVT Sport.
På lördagskvällen var Baryard-Johnsson dessutom tvåa med H&M Indiana i Mastersklassen i London.
Tidig start
Totalt 35 ekipage startar i världscupsklassen och både Malin Baryard Johnsson och Douglas Lindelöw startar tidigt, redan med startnummer två och tre. Peder Fredricson och H&M Zaloubet går ut med startnummer 21.
– Tyvärr har både Malin och Douglas tidiga startnummer vilket ofta är en nackdel då dom ej hinner läsa av banan och kolla av om tiden är knapp. Olympia är ju också en väldigt tajt och svår hoppad arena, så om maxtiden är kort så är det ofta svårt att tjäna in tid. Det gäller att ryttarna vågar rida på, samtidigt är balansen som alltid hårfin. Ju snabbare du rider desto lättare kommer felen, säger expertkommentator Lotta Björe på plats i London.
Douglas Lindelöw och Zacramento har med en fjärdeplats hittills i världscupen samlat ihop 13 poäng. Zacramento har visat fin form senaste veckorna och Lindelöw är glad över hans framsteg på tävlingsbanan.
– Zacramento känns jättebra, han var toppenfin i Geneve förra veckan, hoppade väldigt stort där. Här är det knappt hälften så stor bana och det blir tufft för honom men han känns jättefin, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.
Startlista världcuphoppning London
Sändningstider söndag 18/12:
15.25-17.30 Direktsändning från världscuphoppningen i London
Kommentator: Maria Wallberg. Expertkommentator: Lotta Björe.
19.00-20.00 Sammandrag från världscuphoppningen i London.
Kommentator: Maria Wallberg. Expertkommentator: Lotta Björe.
Sammandrag från världscuphoppningen i La Coruna
Sammandrag från världscuphoppningen i Madrid
Sammandrag från världscuphoppningen i Stuttgart
Sammandrag från världscuphoppningen i Verona
Sammandrag från världscuphoppningen i Lyon
Aktuell världsranking hoppning 2016-11-30
1 (1) Christian Ahlmann, Tyskland, 3 076 poäng
2 (2) Simon Delestre, Frankrike, 3 035 p
3 (5) Daniel Deusser, Tyskland, 2 951 p
4 (4) Kent Farrington, USA, 2 920 p
5 (3) McLain Ward, USA, 2 914 p
6 (6) Eric Lamaze, Kanada, 2 814 p
7 (7) Marcus Ehning, Tyskland, 2 729 p
8 (8) Kevin Staut, Frankrike, 2 650 p
9 (9) Penelope Leprevost, Frankrike, 2 515 p
10 (11) Steve Guerdat, Schweiz 2 446 p
Svenska placeringar
15 (14) Rolf-Göran Bengtsson, 2 226 p
18 (18) Peder Fredricson, 2 154 p
75 (69) Henrik von Eckermann, 1 436 p
99 (99) Douglas Lindelöw, 1 294 p
Rolf-Göran Bengtsson tog tidigt i november hem totalsegern i Longines Global Champions Tour. Ändå tappar han en placering på rankingen.