Foto: Andreas Hillergren/TT

Vilhemson Silfvén tvåa i Falsterbo

Uppdaterad
Publicerad

Tinne Vilhemson Silfvén och Devanto levererade i Falsterbo. Framför hemmapubliken knep de en andraplats i söndagens kür.

Vilhemson Silfvéns ritt gav 75,790 procent och hon ledde länge. Men tyskan Carina Scholz tog sig förbi och vann på 76,675 procent.

– Jag är jättenöjd idag. Han kändes fin och var fin att rida. Han blev kanske lite så där imponerad och glömde mig i några sekunder, säger hon till SVT Sport.

– Jag gjorde själv ett fel i tvåorna och fick tre språng. Det retar mig lite.

Trea i Nations cup grand prix kür kom tyska Evelyn Eger.

För hoppryttarna blev det inga topplaceringar i Grand Prix. Henrik von Eckermann och Petronella tog sig visserligen till omhoppning, med fyra fel vardera från grundomgången, men väl där fick Petronella Andersson ett stopp och valde att utgå. Henrik von Eckermann fick med sig en bom till och landade på åtta fel totalt. Med sin niondeplats blev han bäste svensk.

Vann gjorde tyskan Sandra Auffarth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.