Henrik von Eckerman vann GP-klassen på OS-arenan i Bejing. (bilden är från ett annat tillfälle) Foto: Bildbyrån

Von Eckermann vann i Peking på lånad häst

Uppdaterad
Publicerad

Han red Cincitty för första gången i fredags – i dag vann Henrik von Eckermann GP-klassen på olympiska arenan i Peking.

– Riktigt kul, jag var tvåa här för två år sedan och nu fick jag vinna, säger han till SVT Sport.

Tävlingen i ”Fågelboet” i Peking rids på lånade hästar, på grund av reglerna kring införsel av hästar till Kina får samtliga ryttare rida på lånade hästar.  Under söndagens GP satt Henrik von Eckermann på Cincitty för tredje gången.

Viktig erfarenhet

– Jag har mycket erfarenhet av att rida många, och olika, hästar sedan mitt tidigare jobb hos Ludger Beerbaum och jag kan ställa in mig fort till nya hästar, det har jag ju nytta av här så klart, säger von Eckermann till SVT Sport.

– Cincitty kommer ju precis som de andra hästarna ursprungligen från Europa och håller en hög nivå, men nu blir de kvar här och förhoppningsvis kan det få ridsporten att växa i Kina.

Helsingfors nästa

Henrik von Eckermann vann före amerikanska Lauren Hough med tyske Christian Ahlman på tredje plats.

Medan Cincitty stannar kvar i Kina väntar världscup i Helsingfors nästa vecka, och sedan tävling på hemmaplan på Elmia Scandinavian Horse Show för von Eckermann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.