Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Brandt slogs om VM-medalj i värmen

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Brandt fick lämna A-lagets träningsgrupp inför denna säsong, men när VM i Rullskidskytte drog igång var det han som var närmast en svensk medalj i den slovakiska värmen. Brandt sköt om medaljer i sista stå, men blev sjua.

Systrarna Öberg, Samuelsson och Ponsiluoma avstår årets VM i Rullskidskytte. Liksom många andra toppåkare. Men Sverige har ändå en trupp med sex åkare på plats i Osrblie, Slovakien.

Idag inleddes VM med supersprint, en kortare masstart med fyra skytten på 7,5km, och det blev guld till lettiska veteranen Andrejs Rastorgujevs och tyskan Marion Wiensenarter.

För svensk del hade Peppe Femling (nio bom) och Jesper Nelin (åtta bom) en riktigt tung dag på vallen. Men Oskar Brandt fick till skyttet riktigt bra och gick ut som fyra på nästa sista varvet efter bara en bom på tre skytten. Men när det skulle avgöras i sista stå blev det två bom för Karlstad-sonen. Han passerades av några på slutvarvet och blev sjua.

I damernas tävling hade Mona Brorsson slagläge i sista stå men bommade allra sista skottet och föll på slutvarvet ner till 12:e plats. En av de som passerade var Johanna Skottheim som blev 10:a. Alfred Eriksson som gör sitt första mästerskap som senior blev 19:e man, före A-lagsåkarna Nelin (22:a) och Femling (23:a).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.