Martin Ponsiluoma

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ponsiluoma skjuter fullt i sitt sista skytte. Foto: Bildbyrån/Expressen

SM-guld till Martin Ponsiluoma efter kross i distansloppet

Publicerad

Martin Ponsiluoma stod för urstark åkning och näst intill perfekt skytte på distansloppet i SM i rullskidskytte.

Det blev bara en bom och till slut över två minuters marginal till tvåan Jesper Nelin.

– Det var bara att gå ut och köra, försöka vara offensiv på skjutvallen och inte fastna där, säger Ponsiluoma i Expressens sändning.

Efter vintersäsongen opererade Martin Ponsiluoma sin ljumske, nu ser det ut som att återhämtningen gått bra. Under distansen på SM var han helt överlägsen i spåret och lyckades dessutom bra på vallen.

Det blev en bom i första skyttet men efter det sköt 28-åringen fullt i de resterande tre. I det sista gick det dessutom undan mellan skotten.

– Herregud vilken serie han levererar!, utbrast Mona Brorsson som kommenterade Expressens sändning.

– Jag tänkte nu är det bara att gå in och sätta dem och inte tveka där utan bara göra mitt jobb som jag vet att jag ska göra och då brukar de sitta, säger Ponsiluoma om serien.

Jesper Nelin tog alltså silvret 2.04 bakom Ponsiluoma och bronset gick till Tobias Arwidson. Sebastian Samuelsson slutade precis utanför pallen på fjärde plats efter en tung dag på vallen med totalt sex bom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.