Dubbla svenska rekord av systrarna Hansson

Uppdaterad
Publicerad

Systrarna Hansson har inlett kortbane-VM på bästa sätt.

Först satte Sophie nytt svenskt rekord på 50 meter bröst..

Sedan följde Louise upp med att trimma sitt egna svenska rekord på 100 meter ryggsim.

Sophie Hansson tog sig under torsdagen vidare till final på 50 meter bröst. Hansson var tvåa i sin semifinal på 29,76. I försöken trimmade Hansson sitt egna svenska rekord då hon simmade på 29,57.

– Kändes som ett bra lopp. Jag ser fram emot att simma dubbla distanser då jag känner mig väldigt stark i kroppen, säger Hansson efter semifinalen.

Klara Thormalm slutade sist i samma semifinal på 30.33.

Louise Hansson snabbast av alla i semifinalen

Louise Hansson stod för ett jättelopp i semifinalen på 100 meter ryggsim när hon simmade på 55,85 och slog sitt eget svenska rekord på distansen samt tog sig vidare på final. Svenskan var snabbast av alla semifinalister med den tiden.

– Det visste jag inte men det var jätteskön känsla. Det är bara kul att tävla så jag ser fram emot resten av veckan, säger hon.

Detta är första gången Louise Hansson tävlar i ryggsim på VM, fjärilsim är dock hennes stora fokus på mästerskapet.

Finalen på 50 meter bröst respektive 100 meter rygg går under fredagen.

Både Sophie och Louise Hansson var del av det svenska laget som tog VM-brons i lagkappen på 4x100 meter frisim under torsdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.