• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Louise Hansson blir åtta i VM-finalen. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Louise Hansson åtta i VM-finalen på 50 meter ryggsim

Uppdaterad
Publicerad

Louise Hansson tog i måndags VM-brons på 100 meter fjäril.

I dag var hon i ännu en final, på 50 meter ryggsim.

Men där gick det inte lika bra.

Hon blev sist i finalen.

Inför sim-VM i Qatar hade Louise Hansson, 27, bland annat tre EM-guld på långbana och tre VM-guld på kortbana – men inte någon individuell långbane-VM-medalj.

Men i måndags lyckades hon äntligen ta en sådan, då hon blev trea i finalen på 100 meter fjäril.

Sjua i semifinalen

Och redan i kväll hade hon chans att ta ytterligare en VM-medalj, då hon simmade final på 50 meter ryggsim – en distans som inte är en av hennes prioriterade

I finalen, dit hon tog sig med sjunde bästa tid. Hon var bra med fram till ungefär 25 meter, men tappade på den andra halvan och slutade på åttonde och sista plats med tiden 28,32 – 19 hundradelar långsammare än i gårdagens semifinal.

– Synd att det inte gick lite snabbare än i semin, säger hon till SVT Sport, men är ändå inte allt för missnöjd.

– Det som är positivt är att jag inte känner mig jättetrött efter denna 50:a, så förhoppningsvis får jag chansen att köra några hundringar senare under säsongen.

Tredje guldet till Curzan

Vann gjorde amerikanskan Claire Curzan på tiden 27,43 – blott två hundradelar före Australiens Iona Anderson, som tog VM-silver även på 100 meter ryggsim i förrgår.

För Curzan var det tredje guldet detta VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.