Louise Hansson vann semifinal – trots ”dinosaurie-målgång”

Uppdaterad
Publicerad

Först var Louise Hansson med och tog VM-brons på 4x50 meter medley.

En dryg halvtimme senare var hon i Melbourne-bassängen igen.

Då vann hon sin semifinal på 100 meter fjäril, trots att hon inte alls fick vändningarna och mågången att sitta.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, säger hon.

En dryg halvtimme efter medley-finalen simmade Louise Hansson semifinal på 100 meter fjäril, en semifinal som hon vann komfortabelt på tiden 55,78. Detta utan att imponerade, då varje vändning och målgången var svag.

– Hon får inte riktigt till tajmingen i vändningarna, konstaterade Lars Frölander.

– Det är någon tiondel som försvinner vid varje vändning.

”Shit, var väggen där!”

Hansson själv höll med.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, speciellt vid målgången... Herregud! Det var som ”Shit, var väggen där?!” Det blev som en dinosaurie-målgång, sade hon med ett skratt till SVT Sport.

”Jätteksön känsla!”

Hon är dock hoppfull inför morgondagens final.

– Detaljerna var ju inte där, så det finns definitivt saker att förbättra. Men det är en jätteskön känsla! Fjärilen stämmer, jag är i form. Det var ju tajt här mellan laget och semin. Så det var bara att gå in och ladda, det var mycket som hände och jag är nöjd att kunde gå in och genomföra loppet på 55,7, säger hon, och fortsätter:

– Detaljerna var ju absolut inte där så det är väldigt lätta fixningar så ska det kunna gå rätt så mycket snabbare.

Thornmalm utslagen

Även Klara Thornmalm fick simma semifinal ett tag efter bronsloppet. Hennes 30,01 var dock inte tillräckligt snabbt för att avancera till final.

– Det är jag nöjd med. Det hade varit roligt att simma under 30, men det är det tredje snabbaste jag gjort så det är jag glad över, säger hon.

Resultat

Damer, 50 m fritt

1) Emma McKeon, Australien, 23,04, 2) Katarzyna Wasick, Polen, +0,51, 3) Anna Hopkin, Storbritannien, +0,64, 4) Julie Kepp Jensen, Danmark, +0,67, 5) Michelle Coleman, Sverige, +0,68.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.