Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Michelle Coleman missar finalen på 100 meter fritt vid VM i Doha. Foto: Andreea Alexandru

Michelle Coleman missade finalen på 100 meter fritt

Uppdaterad
Publicerad

18 hundradelar.

Så nära var Michelle Coleman en finalplats på 100 meter frisim under sim-VM i Doha.

– Det är klart att jag är besviken, säger hon till SVT Sport.

Michelle Coleman tog sig vidare till semifinal på 100 meter frisim under förmiddagen. Där tog det stopp. Svenskan var 18 hundradelar en finalplats och slutade nia.

– Jag gick in och gjorde ett jättebra lopp. Sen kan man inte göra något mer när fysiska formen inte finns där. Jag får inte ut allt, säger Coleman till SVT Sport och fortsätter:

– Det är snöpligt att vara nia, där har man ju varit. Jag gjorde allt jag kunde. Det är klart att jag är besviken men jag ska inte trycka ner mig själv för mästerskapet är inte över.

Sarah Sjöströms bana gick tom i försökspasset

Sarah Sjöström var anmäld men struken och hennes bana gick tom i heat nummer åtta. Sjöström gör sin första start i VM på fredagen då 50 meter fjäril startar.

Australiskan Shayna Jack hade bästa försökstid med 53,50. Allra mest imponerade Siobhan Bernadette Haughey som vann det avslutande nionde heatet på 53,70 efter att ha slagit av på takten.

Erik Persson vidare till final

En halvtimme senare var det dags för näste svensk i semifinal. Den här gången var det Erik Persson på 200 meter bröstsim.

Svensken slutade på en sjätteplats, på tiden 2:10,04, – vilket räckte till en finalplats.

– Det gick lite fortare än i morse. Jag får se hur det går i morgon, förhoppningsvis kan jag sänka tiden lite till, säger Persson till SVT Sport.

Perssons final sänds i SVT Play i morgon – sändningsstart 16.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.