Sarah Sjöström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervju med Sarah Sjöström – avslöjar framtidsplaner Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström missade dubbla världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström var på uttalad världsrekordjakt på kortbana hemma i Eriksdalsbadet.

Men hon missade rekorden på såväl 50 meter fritt som 50 meter fjäril.

– OS-formen börjar försvinna lite, säger Sjöström till SVT Sport.

En OS-formtoppad Sarah Sjöström var på rekordjakt i sin egen tävling i Eriksdalsbadet, och inför var hon tydlig med målet – dubbla världsrekord.

Men det blev två rekordmissar för den svenska stjärnan, som simmade kvartsfinal, semifinal och final på dubbla distanser under kvällen.

På 50 meter fjäril var hon ute efter Therese Alshammars världsrekord på 24.38 från 2009. Men där nådde hon kaklet på 24.71 i finalen – 33 hundradelar från rekordet.

”Bjöd på show”

En timme senare missade hon rekordet även på 50 meter fritt. Där nådde hon målet på 23.59 – en dryg halvsekund över nederländskan Ranomi Kromowidjojos världsrekord på 22.93 från 2017.

– Det blev inga världsrekord från min sida, men jag är ändå glad att vi kunde bjuda på en underbar show.

Sjöström, som hade ett hektiskt schema under OS, har annat fokus än simning framöver.

Tävlingsuppehåll väntar

– Nu blir det semester. Och jag ska gifta mig i september. Sedan får vi se vilka tävlingar det blir, men det här var den sista tävlingen på ett ganska bra tag.

Sjöström har världsrekordet på tre distanser – 50 meter fjäril långbana, 50 meter fritt långbana och 100 meter fritt långbana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.