Sarah Sjöström hade dubbla simningar under finalpasset. Finalen på 100 m fritt följdes av semin på 50 m fjäril. Foto: TT.

Supertid när Sjöström gick till final på 50 fjäril

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström hade en styrkedemonstration i semin på 50 m fjäril. Svenskan var överlägsen och vann på 24,79.

– Det var så skönt att vara under 25 sekunder igen, som jag har kämpat för att komma under det, senaste gången var VM i Budapest (2017) då jag hade 24,6 och speciellt roligt med den uppladdningen jag hade, säger Sjöström till SVT Sport.

Loppet kom en dryg timme efter bronset på 100 meter fritt.

– Det visar att jag är väldigt bra form på 50 meter, jag skulle bara vilja tävla på 50 meter. Det är skönt att det finns krafter kvar på 50 meter även om jag tävlat tungt på mästerskapet, skrattar Sjöström.

Hon vann semin med hela 0,75 före Ranomi Kromowidjojo som hade näst bästa tiden med 25,54.

– Jag ser fram emot finalen på 50 m fjäril i morgon och även försöket på 50 meter fritt. De distanserna har gått riktigt bra den här säsongen. Det känns skönt att jag fortfarande har krafter kvar.

15:e medaljen på VM

Det är din 15:e VM-medalj i långbana, varav 14 individuellt. Det är bara Katinka Hosszu som har lika många. Hur går tankarna?

– Det är jättestort. Det är alltid som roligast att vinna guld men i slutändan är det hela resan man kommer ihåg. Jag är jätteglad över de medaljerna jag vunnit och har fortfarande två dagar kvar. Vi får se vilka medaljer det kan bli då, säger en förväntansfull Sjöström.

I den första semifinalen var Louise Hansson femma på 26,10 efter att ha fått korta in de sista armtagen för att tajma målgången. Hennes personliga rekord lyder på 25,84. Fransyskan Marie Wattel sänkte återigen sitt personliga rekord och vann på 25,56.

I nattens försök var Sjöström snabbast med 25,39. Hansson hade där sjätte bästa tid med 25,97.

Sjöströms världsrekord lyder på 24,43.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.