Sarah Sjöström. Foto: Bildbyrån

Sjöström utsedd till Europas bästa simmare – för tredje gången

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström, 28, vinner priset som Europas bästa kvinnliga simmare.

I omröstningen fick hon nästan hälften av alla röster.

Priset delas ut av det europeiska simförbundet, LEN.

Sarah Sjöström hade inte en optimal uppladdning inför OS i Tokyo efter att ha fått en fraktur på armbågen efter att ha halkat på en isfläck förra vintern. Trots det lämnade hon spelen med ett silver från 50 meter fjäril. Under måndagen meddelade det europeiska simförbundet (LEN) att svenskan vinner priset som Europas bästa kvinnliga simmerska 2021.

Det här är inte första gången som Sjöström, som den här gången fick nästan hälften av juryns röster, vinner priset. 2017 och 2018 fick hon också flest röster, efter framgångarna på VM och EM.

Tog sju VM-medaljer

I december fortsatte framgångarna för 28-åringen på kortbane-VM i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Där tog hon tre individuella medaljer, guld på 50 meter fritt och silver på 100 meter fritt och 50 meter fjäril. När hon lämnade mästerskapet gjorde hon det med sju medaljer, efter att bland annat varit med och tagit guldet på 4x100 meter medley.

KLIPP: Sjöström om tuffa 2021: ”Annan typ av utmaning” (18 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.