Svenskt rekord av Erik Persson räckte inte

Uppdaterad
Publicerad

Erik Persson inledde sitt kortbane-VM med att sätta svenskt rekord på 100 meter bröstsim.

– Det var kul, målet var att ”persa” och det var skönt att komma under 58. Lite surt att inte ta mig vidare till semifinal men jag är nöjd med svenska rekordet, säger Erik Persson till SVT Sport.

Den nya svenska rekordtiden på 100 meter bröstsim i kortbana lyder 57,83. Totalt placerade sig Erik Persson på en 19:e plats men han gläds över tiden och känslan i vattnet.

– Jag kände mig stark. Det var några missar i vändning som inte kom helt som jag ville men annars kände jag mig stark i simnning, så det var en bra känsla tycker jag.

Dagens formbesked från Persson bådar gott inför hans huvudgren individuellt senare i veckan, 200 meter bröstsim.

– Det är skönt det är viktigt att få en bra start på tävlingen. Nu är det bara att ta det lugnt i morgon och sen på det igen på torsdag på 200, säger Erik Persson

Snabbast i försöket på 100 meter bröstsim var Ilya Shymanovich med tiden 56.47, sista tid till semifinal var 57,63.

Sjödin tolva trots topptid

Simon Sjödin gjorde ett av karriärens snabbaste lopp på 200 medley, hans tredje bästa tid någonsin, men 1:54:41 räckte ej för att säkra en finalplats, utan var 12:e tid i försöket.

– Jag såg att det gick riktigt fort redan i de oseedade heaten. Den här tiden borde är en tid som borde räcka till final men simningen är på frammarsch och det är kul att se, synd att jag ej hade det där lilla extra idag.

Individuellt väntar nu 100 meter medley för Sjödin som även har lagkapp på schemat under VM-veckan.

– Jag ser fram emot resterande lopp under VM för jag är i form.

Paulsson 27:a

Adam Paulsson var tredje svenska herrsimmaren som var i vattnet under VM:s första pass. Paulsson var 27:a på 400 meter frisim med tiden 3:47:84, en bra bit över sitt personliga rekordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.