Nytt världsårsbästa av Sjöström i Swim Open

Uppdaterad
Publicerad

Swim Open bjöd på två nya svenska finalsegrar och ett nytt världsårsbästa.

Sarah Sjöström och Sophie Hansson vann sina respektive finaler på 50 meter fritt och 200 meter bröstsim.

Sarah Sjöström gick ut i kvällens sista final på 50 meter fritt, där 28-åringen stod för ännu ett starkt lopp.

Segertiden skrevs till 24,31 – vilket också är ett nytt världsårsbästa. Tiden var 64 hundradelar från Sjöströms egna världsrekord på distansen.

– Det här är långt ifrån var jag vill vara stabil på. Jag är bättre på 50 och 100 meter fjäril än jag trodde jag skulle vara, men jag hade hoppats mer på 50 meter fritt. Jag vet att det finns mycket mer, säger Sjöström till TT.

I helgen stod Sjöström för två världsårsbästa. Ett på 100 meter fjäril och det andra på 50 meter fjäril.

Seger för Sophie Hansson

Sophie Hansson vann finalen på 200 meter bröstsim utan några större svårigheter. 23-åringen simmade in på tiden 2.24.00, vilket är den fjärde bästa tiden på distansen i år.

– Det är nog den bästa känslan jag någonsin haft på 200 meter bröstsim. Jag låg jättehögt på vattenytan, vanligtvis när man börjar bli trött så faller man nedåt men nu kände jag hur min höft fortsatte att vara i rätt läge. Det är en underbar känsla. Det är sån man får två gånger i livet, säger hon till TT.

Utöver segern innebar hennes tider på 50 och 200 meter att Sophie Hansson klarat VM-kvaltiderna. Ett skönt besked för 23-åringen.

Swim Open avslutas i morgon tisdag.

KLIPP: Sarah Sjöström: ”Man blir väldigt emotionell” (8 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.