• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Alexandra Edebo har haft en tung säsong. Foto: TT

Alexandra Edebo: ”Det är väldigt tufft att hantera”

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen är över och Alexandra Edebo försöker nu att hantera sviterna av hjärnskakningen som stoppat henne.

– Det är jävligt tufft att kämpa emot, säger hon till SVT Sport.

Det var den 21 december som Alexandra Edebo kraschade otäckt under en världscuptävling i skicross i franska Val Thorens.

ARKIV: Här kraschar Alexandra Edebo (21 dec 2020)

I går kom beskedet att hennes säsong är över.

Samtidigt som kompisen Sandra Näslund idag tog en andraplats i skicrossvärldscupen var Edebo och tittade på när hennes alpina kollegor tävlade i Åre.

– Det är så klart trist att sitta hemma och följa en så här fullspäckad dag hemma i tv-soffan men i alla fall här på hemmaplan kunde jag kolla på alpint och det var ju kul i alla fall och få känna atmosfären, säger hon till SVT Sport.

”Svårt att känna var gränsen går”

Hon berättar att den senaste tiden varit tuff och att den här typen av skada är svårt att hantera.

– Det är en otrolig tuff skada för att den är så diffus eller subjektiv. Man vet inte riktigt vad det är man kämpar emot. Har man en annan skada, kanske ett benbrott eller så, då känner man i alla fall smärta när man gör något fel eller över gränsen, säger hon.

Edebo, som fyllde 25 år förra veckan, säger att hon ändå mår ganska bra just nu. Men att hennes mående varierar mycket.

– Det är väldigt tufft att hantera. Man är bra i ena stunden och sedan mår man jättedåligt. Det är väldigt svårt att känna av var gränsen går. Det är jävligt tufft att kämpa mot.

”Hoppfull nu”

Alexandra Edebo känner att det just nu går framåt. Hon får bra hjälp och ska få träffa specialister inom hjärnskakningar.

– Just nu är jag i ett ganska bra steg. Jag kan kolla på skärmar ett visst tag, jag kan vara med kompisar och gå promenad. Problemet blir när jag får upp pulsen eller ska träna ordentligt så får jag bakslag med ont i huvudet och en del andra symptom, säger Edebo.

– Jag är i alla fall hoppfull nu. Det känns som att det kommer att lösa sig, det enda jag kan göra är att luta mig tillbaka och låta det ta den tid det kommer att ta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.