Foto: Bildbyrån

Skicross-svensken kör VM – utan korsband

Uppdaterad
Publicerad

Han slet av korsbandet i sitt vänstra knä på träning i mitten av december. Säsongen och karriären är över för skicrossåkaren Michael Forslund. Nu satsar han allt på ett sista framträdande – VM i Spanien.

”Det finns åkare som tidigare har tävlat utan korsband”, säger Forslund till SVT Sport.

Träningarna inför världscuptävlingarna i Innichen i december blev en katastrof för svensk skicross. Framförallt Anna Holmlunds tragiska olycka, men både Sandra Näslund och Michael Forslund skadade sig också.

”Gjorde inte speciellt ont”

Näslund fick en lindrig hjärnskakning och en liten fraktur på näsbenet, medan Forslund slet av sitt vänstra korsband.

Vinterstudion

– Jag kraschade, men det gjorde inte speciellt ont när jag klev upp. Det kändes en del när jag åkte ner till Ecka (läs förbundskapten Eric Iljans) men det var inte farligt, säger 30-åringen till SVT Sport.

Operationen visade att korsbandet var av och att det var en del andra skador.

– Jag hade givetvis hoppas på en bättre prognos men nu är det som det är och jag får titta på att fixa korsbandet senare i vår, säger Forslund.

Ett sista avsked på VM

Forslund funderade länge på om han skulle köra världscupen den här säsongen ändå, eftersom han har haft en hel del skador under sin karriär. Han valde till slut att göra en sista satsning. Elitkarriären är nu över – men ett sista avsked ska det bli på VM i mars.

– Det finns åkare som tidigare har tävlat utan korsband. Jag kommer att prova ut ett skydd som förhoppningsvis fungerar bra. Sen får vi se hur det går, säger Forslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet