• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Lars Lewén. Foto: Bildbyrån

Lars Lewén: ”Sanslöst bra”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk seger i tre tävlingar i fyra i starten av världscupen i skicross.

För bra för att vara sant? Inte om man får tro SVT:s expert Lars Lewén

– Sverige har varit bra i många år. Det här är sanslöst bra, säger han.

På tisdagen var det David Mobärg och Alexandra Edebo.

Och på onsdagen Viktor Andersson.

Svenskar högst upp på pallen i tre tävlingar av fyra.

Och då kan vi lägga till Mobärgs fjärdeplats och Edebos sjundeplats på onsdagen.

– Svenskarna har haft en bra försäsong. De har tränat bra och hela planeringen har skötts noggrannt, förklarar Lars Lewén.

Sporrar varandra

Han pekar också på att framgång föder framgång. Åkarna sporrar varandra till att bli bättre.

– Viktor Andersson har nosat på toppen i flera år och varit på pallen tidigare, säger Lars Lewén. Han har kanske saknat helheten för att ligga i toppen. David Mobärg är fortfarande ung och började nosa på topplaceringar i fjol. Även Alexandra Edebo har tagit steg i utvecklingen.

Lars Lewén stryker under att det svenska laget gör ett mycket bra jobb, från tränare och ledare till åkare. Man har en helhet och lämnar inget åt slumpen. Att Sverige då får de här framgångarna är inte så konstigt, även om det kan vara lite slumpartat i ett visst lopp.

– Ja, skicross är en chansartad sport. Och svenskarna har tränat hårt på den viktiga starten och gynnas lite av de här korta loppen som är 25-30 sekunder.

Svenska skicrossuccén fortsätter – Viktor Andersson vann i Arosa (16 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.