Foto: NRK/Bildbyrån

Bö drar sig ur landslagssamling efter fallen

Uppdaterad
Publicerad

Skidskyttestjärnan Tarjei Bödrar sig ur Norges landslagsamling. Anledningen är att han ännu inte återhämtat sig från sina dubbla fall under ett rullskidlopp i Tyskland tidigare i veckan.

”Min kropp är fortfarande helt död efter fallet, så jag kan inte träna än”, skriver Bö på Instagram.

33-åringen fick både hjärnskakning och skrubbsår över hela kroppen efter att han ramlat två gånger om på rullskidorna i Tyskland. Bö är trots allt på väg tillbaka, menar landslagstränaren Egil Kristiansen.

– Första dagen var han helt blek och grå i ansiktet, och sade ingenting. Kroppen känns bra nu igen, men skrubbsåren är inte helt läkta än, säger han till NRK.

Orsaken till skidskytteveteranens fall var att hans bindningar löste ut. Arrangören, som tillhandahöll rullskidor till samtliga åkare, fick hård kritik efter missen.

– Det verkar som att de inte tar det på allvar. Det är helt förfärligt om du frågar mig. Det är inte acceptabelt, sade längdskidåkaren Emil Iversen om händelsen tidigare i veckan.

KLIPP: Här tappar Bö skidan – ramlar två gånger på samma lopp (18 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.