Foto: Bildbyrån

De kör för Sverige i herrarnas stafett

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog guld i herrarnas skidskyttestafett i OS 2018.

Nu är det klart vilka som ska försvara det i Peking.

Peppe Femling, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Sebastian Samuelsson kör för Sverige. Vid sista skyttet hoppas Samuelsson stå sida vid sida med en norrman.

– Det skulle vara kul. Då tror jag att de kommer att darra som asplöv, säger han till TT.

Förbundskapten Johannes Lukas bjöd inte på någon skräll när han tog ut det svenska herrstafettlaget. Malte Stefansson är den enda svenska herråkare på plats i övrigt i Peking, men att han inte fick plats i stafettlaget var inte någon större överraskning.

Martin Ponsiluoma är det enda nya namnet i det svenska laget jämfört med 2018 (då Fredrik Lindström körde sista sträckan).

OS i Peking 2022

De svenska herrarna har inte haft ett lyckat OS hittills – och ska de lyckas försvara guldet från Pyeongchang kommer det att krävas något annat än de visat upp hittills.

– Det är klart att jag är här på OS för att fajtas om medaljerna. I går (jaktstarten) var det en åttondeplats. Jag vill vara högre upp på listan, men på något sätt är jag ändå nöjd med en femte- och en åttondeplats, säger Samuelsson om de senaste resultaten i sprint och jaktstart, säger Samuelsson.

Stafetten körs på tisdag med start 10.00 svensk tid.

KLIPP: Samuelsson och Ponsiluoma hade medaljläge i jaktstarten – men blåsten ställde till det (13/2 – 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet