Systrarna Öberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dubbelt svenskt på pallen – se rysaravslutningen. Foto: SVT

Elvira Öberg vann syskonduellen och tog andraplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg hade en duell med storasyster Hanna om att jaga pallen i Lenzerheides masstart över 12,5 km. De slutade tvåa och trea efter stark skidåkning på spurtvarvet.

Systrarna hade två bom var, båda i liggande. Vid det sista skyttet sköt Hanna fullt och snabbt. Elvira tog tid på sig för att få ner det sista skottet.

– Inför det sista skyttet bestämde jag mig för att jobba ner tavlorna och hinner uppfatta runt mig att det är några som skjuter fullt och att det viktiga var att sätta dem eftersom jag skulle kunna ta dem på slutet. Jag jobbade verkligen in de två sista skotten, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

När de gick ut på spurtvarvet var Hanna 17,2 sekunder efter ledande Justine Braisaz-Bouchet i solskenet. Elvira gick ut som fyra 22,6 sekunder efter täten och svepte ganska snabbt förbi Lisa Vittozzi som gick ut som trea.

”Den sista backen passade mig bra”

– Jag och Hanna har haft många tuffa intervallpass och vet varandras styrkor och svagheter. Den sista långa backen passade mig bra gentemot Hanna och jag hade ett litet mentalt övertag, säger Elvira Öberg.

Systrarna Öberg duellerade i spåret i jakten på Braisaz-Bouchet och tog in sekund för sekund. Elvira var till slut bara 5,5 sekunder efter i mål som tvåa och Hanna 10,6 sekunder efter som trea.

– Jag hängde på snöret bakom Elvira och sista backen var riktigt tuff. Hon var snäppet vassare. Det var riktigt skönt att sätta de sista skotten och vara med i kampen om pallplatserna, pallplatserna har suttit hårt inne i år och i dag behöll jag lugnet och fick utdelning, säger Hanna Öberg efter att de varit etta och tvåa i spåret.

Justine Braisaz-Bouchet vann efter att ha tagit sin tredje seger i snösäkra Lenzerheide på lika många dagar. Fransyskan sköt fullt på de 20 tavlorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.