Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför slutar Helena Ekholm i Vinterstudion – se henne berätta. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Helena Ekholm slutar som expert på SVT Sport

Uppdaterad
Publicerad

Det blev sex säsonger i Vinterstudion. Nu kan SVT berätta att Helena Ekholm lämnar sin roll som expert.

– Det känns vemodigt och tråkigt. Men det känns ändå rätt. Allt har sin tid, säger hon.

Inför kommande vintersäsong meddelar Helena Ekholm att hon lämnar sin roll som skidskytteexpert på SVT. Hon har fått en ny civil tjänst och väljer att avsluta samarbetet.

– Jag har gjort sex säsonger i Vinterstudion med fantastiska kollegor och där jag fått följa den sport som ligger mig allra varmast om hjärtat, säger Ekholm.

Bland höjdpunkterna som expert lyfter Helena Ekholm fram VM på hemmaplan i Östersund, VM i Oberhof och framstående svenska placeringar.

– Jag minns alla genombrott och oväntade prestationer som svenska laget stått för och för att nämna några så sticker till exempel Anna Magnussons världscupseger och Viktor Brandts startsträcka på VM i vintras ut lite extra.

Vinterstudion tittar på ersättare

Marcus Törngren, evenemangschef på SVT Sport, menar att Ekholm varit en viktig del av skidskyttebevakningen.

– Hon har bidragit till att Vinterstudion fortsatt har en så stark position hos publiken. Vi önskar henne stort lycka till. Nu kollar vi på ersättare till Helena som kan komplettera Björn Ferry.

Se Helena Ekholm berätta varför hon tagit beslutet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.