Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ingrid Landmark Tandrevold om de svaga resultaten på VM Foto: MARTIN DIVISEK

Ingrid Landmark Tandrevold efter nya missräkningen: ”Det blir värre och värre”

Uppdaterad
Publicerad

Norska skidskyttedamernas misslyckade mästerskap i Nove Mesto fortsätter.

På dagens distanslopp blev det totalt 20 bom för de fyra norskorna.

– Det blir värre och värre, säger Ingrid Landmark Tandrevold, som blev bästa norska på en 27:e plats, till SVT Sport.

Norska herrarna har skördat framgångar på skidskytte-VM i Nove Mesto. För damerna har det däremot varit nattsvart – mycket på grund av det svaga skyttet.

Individuellt har norskorna inte lyckats knipa en topp 10-placering en enda gång under mästerskapet. Tisdagens distanslopp blev ytterligare en missräkning där Ingrid Landmark Tandrevold, med sina tre bom, blev bästa norska på en 27:e plats (4 minuter och 29 sekunder bakom vinnande Lisa Vittozzi).

– Det är en dålig vana. Det blir värre och värre ju fler gånger det sker. Man blir räddare och räddare för att skjuta. Det har varit väldigt vanskligt det här mästerskapet, säger hon till SVT Sport efter tävlingen och fortsätter:

– Jag sköt samtidigt väldigt bra i min sista ståserie, då var det så lätt. Då tänkte jag: ”Är det möjligt?”. Jag kände att jag bara behövde skjuta vid första intentionen. Tänk inte, skjut bara. Ju mer du tänker, desto vanskligare blir det.

Övriga norska placerignar: Juni Arnekleiv (tre bom, 29:a), Marit Ishol Skogan (sex bom, 68:a), Ida Lien (åtta bom, 77:a).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.