Elvira Öberg och Marte Olsbu Röiseland gör upp om totalsegern i världscupen. Foto: Bildbyrån/TT

Rafflande avslutning väntar mellan Röiseland och Öberg

Uppdaterad
Publicerad

Marte Olsbu Röiseland tror att det blir en thriller i kampen om totala världscupen med Elvira Öberg.

Elvira Öberg är inte lika säker.

– Vi får väl se, säger hon till SVT Sport.

I fredagens sprint höll Elvira Öberg jämna steg med Marte Olsbu Röiseland. Svenskan vann spurtstriden mot Röiseland och österrikiskan Lisa Theresa Hauser och blev åtta. Röiseland slutade tia.

– Jag fick gå en tuff kamp mot Marte på spurtvarvet, och det var ändå skönt att få vinna den, säger Öberg.

En jämn kamp har de också gått i den totala världscupen under säsongen. Elvira Öberg har tre individuella världscupsegrar under säsongen och har samlat ihop 665 poäng. Men Röiseland har varit ännu bättre med sex segrar och toppar totalen på 759 poäng.

”Blir väldigt spännande”

Men det är en del som återstår av säsongen. Förutom lördagens masstart i estländska Otepää ska det även tävlas i norska Holmenkollen nästa helg. Och Röiseland förutspår en rafflande avslutning.

– Det blir väldigt spännande. Jag skulle nog önska ett större försprång men för publiken så behåller vi spänningen. Det blir nog inte avgjort förrän i Holmenkollen. Det kan bli en thrilleravslutning och så får vi se vem som är starkast, säger Röiseland.

Norskan har inte tagit på en individuell pallplats efter OS och i Otepää var hon missnöjd med skyttet, men hon känner att formen känns helt okej.

Även Elvira Öberg har hamnat utanför pallen i de individuella tävlingarna sedan OS, och med 94 poäng upp till norskan är hon inte lika säker som Röiseland på att det blir en ”thrilleravslutning” i kampen om den totala världscupen.

– Vi får väl se. Men jag ska försöka göra det så spännande jag kan, säger hon.

KLIPP: Svenskarna långt från pallen i Otepää (10 mars)

Ställningen i totala världscupen

1. Marte Olsbu Röiseland, 759 poäng

2. Elvira Öberg, 665

3. Dzinara Alimbekava, 589

4. Hanna Öberg,  586

5. Lisa Theresa Hauser, 552

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.