Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Samuelsson med stärkt självförtroende efter VM-succén Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelsson om stärkta självförtroendet efter VM

Uppdaterad
Publicerad

En trevande start på säsongen – sedan kom VM-guldet i masstart.

Sebastian Samuelsson går in i säsongsavslutningen med bättre självförtroende.

– Det är betydligt bättre än innan VM, säger han.

Sebastian Samuelssons fullträff kom i Oberhof på VM:s masstart, hans första VM-guld. Nu berättar han om att det stärkt honom mentalt.

– Det är klart att självförtroendet nu är betydligt bättre än innan VM. Jag tycker jag var lite sökande i januari och fick det inte riktigt att fungera och så blev VM väldigt bra, säger Samuelsson och fortsätter:

– Nu känner jag att även om jag inte har samma form som på VM, så hinner det inte hända så mycket på en vecka, så jag tror att jag har goda chanser att göra en bra avslutning och jag brukar göra bra avslutningar på säsongen, och vara på pallen även i sista trimestern.

”Det blir svårt nu”

Nu väntar nästa sejour av världscuptävlingar i tjeckiska Nove Mesto, de första efter VM, med start på fredagen med herrarnas sprint.

– Jag vill vara med och fajtas om någon seger och pallplats här framåt, om jag jämför med ifjol så var det väldigt inspirerande att komma tillbaka till sista trimestern och fajtas om pallplatserna i totala världscupen. Det blir svårt nu, samtidigt så tänker jag långsiktigt och vill kunna prestera på en hög nivå hela tiden och samla erfarenheter och så.

– Sista trimestern är alltid så att man börjar tänka på  hur man vill kunna tävla nästa säsong, vill man kapa någon sekund i skyttet så kan det vara ett tillfälle att prova lite saker, säger Samuelsson avslutande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.