Sebastian Samuelsson är sjuk och missar torsdagens distanslopp i Östersund. Foto: TT

Sebastian Samuelsson har covid-19 – missar torsdagens lopp

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson missar torsdagens distanslopp.

Skidskyttestjärnan har testats positivt för covid-19.

Förhoppningen är att han ska kunna tävla senare under helgen.

I lördagens jaktstart blev Johannes Thingnes Bö segrare, följjd av sin bror Tarjei Bö på andraplats. Norrmännen deltog i tävlingen trots att de testat positivt för covid-19 och har efter tävlingarna i Nove Mesto rest hem till Norge.

Nu har även det svenska laget drabbats. Sebastian Samuelsson har fått lättare förkylningssymptom och har därefter testats positivt, meddelar landslagstränare Johannes Lukas.

Då han mår förhållandevis bra hoppas landslaget på att han ska kunna tävla senare under helgen, förutsatt att han känner sig helt frisk. Utöver distansloppet körs även stafett och masstart i Östersund.

Samuelsson var en av de aktiva som kritiserade bröderna Bö, då de först planerade att åka det internationella förbundets chartrade flyg till de kommande tävlingarna i Östersund, trots att de testat positivt.

KLIPP: Sebastian Samuelsson i mixedstafetten från Nove Mesto 5/3

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.