• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Stina Nilsson och Jelena Välbe. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson: ”Vill inte höra vad hon sagt”

Uppdaterad
Publicerad

Ryska längdchefen Jelena Välbe sågade Stina Nilssons byte till skidskytte.

Nu bemöter svenskan kritiken.

– Jag vill inte ens höra vad hon har sagt, säger Nilsson till Faedrelandsvennen.

Det var i mitten av april som det ryska skidlandslagets chef Jelena Välbe uttalade sig om Stina Nilssons byte från längdskidor till skidskytte.

– Jag tror att hon helt enkelt inte kunde acceptera att det dök upp tjejer i laget som kunde slå henne, sa Välbe till ryska Sport Ekspress, enligt norska VG.

Två veckor senare kommer svaret från Nilsson.

– Jag vill inte ens höra vad hon har sagt. Jag har också bestämt mig för att inte prata om svensk längdskidåkning. Jag vill blicka framåt och koncentrera mig på det jag behöver göra för att bli en bra skidskytt, säger Stina Nilsson till norska tidningen Faedrelandsvennen.

”Förtjänar inte att tävla i världscupen än”

26-åringen har redan fått en plats i A-landslaget i skidskytte och har dessutom ett individualiserat upplägg med fokus mot OS 2022 i Peking.

I en intervju med SVT Sport har Nilsson berättat att världscupen är målet men att tävla mot de allra bästa vid säsongsstart är inte logiskt, berättar hon.

– Jag förtjänar inte att tävla i världscupen än. Men det är en kittlande utmaning jag gärna tar mig an.

Det var den 22 mars som SVT Sport kunde avslöja att Nilsson skulle byta sport till skidskytte.

ARKIV: Här tränar Stina Nilsson skidskytte (22/3 – 2020)

ARKIV: Tränaren hyllar Stina Nilsson: ”Den bästa jag haft” (7 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.